Реформите за засилване на еврозоната трябва да бъдат приключени до

...
 Реформите за засилване на еврозоната трябва да бъдат приключени до
Коментари Харесай

Московиси: Реформите в еврозоната трябва да приключат тази година

 Реформите за усилване на еврозоната би трябвало да бъдат завършени до края на годината, прикани еврокомисарят по икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси, представен от БНР.
Ако това не стане до декември, постигането на основни промени може да стане по-трудно поради очертаващите се триумфи на евроскептиците и националистите на изборите за Европарламента, предизвести комисарят след диалог в Мадрид с испанския министър председател Педро Санчес.

Реформите в дневния ред на министрите от еврозоната целят реализиране на по-голяма устойчивост на страните членки.

Едно от предложенията е за обща стратегия за застраховане на банковите депозити. Обсъжда се и превръщане на Европейския стабилизационен механизъм, тъй че да може да оказва помощ освен на страни, само че и на огромни банки, намиращи се в усложнение.

Предстоящите избори за Европейски парламент към този момент се обрисуват като яростна борба сред центристки, проевропейски партии като партията на Макрон " Република, напред! " и твърди водачи отдясно и крайнодясно като Националното обединяване на Марин льо Пен, които дадоха обещание да трансформират политическото статукво след десетилетие, помрачено от финансови и имиграционни рецесии.

Анализът на националните изследвания, извършени от Ройтерс през юли, сподели, че евроскептичните партии от дясната част на политическия набор евентуално ще разширят парламентарната си поддръжка през май, като вероятно ще завоюват 15-20 % от 705-те места в Европейския парламент.

Европейските избори са значими както като индикатор, по този начин и като честен детайл за гласоподавателите, тъй като могат да дефинират кой ще управлява главните европейски институции, в това число Европейската комисия.
По публикацията работи: Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР